13 és fél millió forintot lopott el a rábízott társasházi vagyonból

A Kaposvári Járási Ügyészség vádat emelt egy nagyatádi társasház közös képviselőjével szemben, aki öt év alatt több mint 13 és fél millió forintot lopott el a rábízott társasházi vagyonból.

2022. szeptember 7., 16:41

Szerző:

A vád szerint a negyvenes éveiben járó férfi 2012 óta volt a közös képviselője az 56 lakásból álló társasháznak a Somogy megyei városban. Közös képviselőként rendelkezési joga volt a társasház bankszámlái felett, munkájáért tiszteletdíjat és könyvelési juttatást kapott – írta az Ügyészség honlapján. A férfi azonban nem elégedett meg a tiszteletdíjával, 2015 óta folyamatosan lopott a rá bízott társasház számlájáról.

A ház megtakarítását is elsikkasztotta

A férfi havi rendszerességgel utalt az őt megillető juttatásokon kívül más összegeket a saját számlájára a társasház számlájáról. 2016-ban a társasház megtakarított pénzét, 3,4 millió forintot saját magára költötte. Egy hamis vállalkozói szerződést is előállított, amiben az állt, hogy az összeget a ház belső felújítására használták fel.

A férfi a sikkasztás mellett a társasházra vonatkozó beszámolókészítési és könyvvezetési kötelezettségnek sem tett eleget. Ezzel a társasház vagyoni helyzetét átláthatatlanná tette.

A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt ellene vádat. Börtönbüntetést, közügyektől eltiltást, pénzbüntetést és a közös képviselői foglalkozástól való eltiltást indítványoztak.

(Kiemelt fotónk illusztráció: 168.hu | Merész Márton)

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.