Potyogtak a gázpalackok az M7-esen, az egyik egy autó alatt robbant fel

Rosszul voltak rögzítve a gázpalackok és az autópályán az egyik felrobbant, amikor ráhajtott egy személygépkocsi. 

2023. szeptember 11., 10:36

Szerző:

Marcali Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat egy harmincas éveiben járó férfival szemben, mert teherautójáról tíz propán-bután gázpalack esett le az M7-es autópályán, amelyekből egy felrobbant, amikor ráhajtott egy személygépkocsi – írja az ügyészség.

A vád szerint a terhelt évek óta dolgozott egy gázpalackok forgalmazásával foglalkozó cégnél, volt tapasztalata a veszélyes eszközök szállításával kapcsolatban, észre is vette, hogy a gázpalackokat rögzítő egyik kaloda zárszerkezete nem megfelelő, de nem foglalkozott vele és menetrendje szerint folytatta útját az M7-es autópályán. A külsősávban haladva nem vette észre, amikor a palackok leestek a raktérről.

Az első gázpalack az útra esett , amit a belső sávban haladó – egy másik tehergépkocsit előző – sértett már nem tudott kikerülni, és a személyautója bal első kerekével a palackra hajtott. Az ütközés erejétől a gázpalack felrobbant. A robbanásban a jármű kereke deformálódott, személyi sérülés nem történt szerencsére. 

 A leesett gázpalackok további balesetet nem okoztak, mivel egy másik autósnak sikerült a szintén a pályán lévő palack mellett elmennie, ezért a terhelt járművét megelőzve kézmozdulatokkal jelzett, hogy álljon meg. Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

(Kiemelt képünkön a  rögzített gázpalackok. Fotó:  Magyar Ügyészség)