Felfüggesztették a balettigazgatót, aki kritikusa arcát kutyaürülékkel kente össze

A német sajtó arról számolt be, hogy az állítólagos támadáshoz használt ürüléket az igazgató Gustav nevű tacskója állította elő pár perccel korábban.

2023. február 14., 10:55

Szerző:

Felfüggesztették posztjáról a hannoveri operaház balett-társulatának vezetőjét, Marco Goeckét, miután állítólag a FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) kritikusának, Wiebke Hüster-nek az arcát kutyája ürülékével kente össze. Korábban a kritikus Goecke egyek előadását „unalmasnak” és „összefüggéstelennek” minősítette, adta hírül a The Guardian

Marco Goeckét, a Hannoveri Állami Operaház baletttársulatának vezetőjét kitiltották az operaházból a vasárnapi incidens után – erősítette meg az operaház szóvivője hétfő délután.

Az 50 éves Goecke a hágai királyi konzervatóriumban tanult, 2019 óta a hannoveri baletttársulat igazgatója. Kedvenc tacskója, Gustav mindenhová elkíséri.

A német sajtó arról számolt be, hogy az állítólagos támadáshoz használt zacskóban lévő ürüléket Gustav pár perccel korábban állította elő.

Az operaház művészeti igazgatója, Laura Berman bocsánatot kért Hüstertől.

(Kiemelt képünk: 2019. április 26., Alsó-Szászország, Hannover: Marco Goecke, a Staatsoper Hannover balettigazgatója a Staatsoper előcsarnokában áll. Fotó: Christophe Gateau / DPA / dpa Picture-Alliance / AFP)

A Szövetségi Nyomozó Irodával (FBI) együttműködve fogták el egy tavaly Miskolcon történt rablás egyik gyanúsítottját az Egyesült Államokban, hangzott el a bűncselekmény részleteiről tartott sajtótájékoztatón csütörtökön a borsodi vármegyeszékhelyen.