Lopott rendszámokkal tankolt, majd fizetés nélkül távozott egy férfi Győr-Moson-Sopron Megyében

A férfi 2020-ban és '21-ben is többször tankolt lopott rendszámmal, majd fizetés nélkül távozott. A férfi azóta letartóztatásban van, és az ügyészség vádat emelt ellene.

2022. december 27., 12:45

Szerző:

A vádlott 2020-ban és 2021-ben több alkalommal is úgy tankolt az autóiba, hogy azokra hamis rendszámot szerelt fel és tankolás után fizetés nélkül elhajtott a kutakról – írta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 33 éves férfi 2020 nyarán két alkalommal, 2021-ben pedig nyolc alkalommal is úgy tankolt különböző benzinkutakon, hogy a járművéről eltávolította a rendszámot, vagy korábban lopott rendszámokat rakott fel arra, és a tankolást követően fizetés nélkül távozott a benzinkutakról. Az elkövető többször még a magával vitt kannába is töltött a benzinből. A vádlott ily módon összesen több mint 170 000,- Ft kárt okozott a töltőállomások üzemeltetőinek.

Ezen túlmenően a terhelt ezen időszakban több járművet is feltört, azokból hangszórókat, akkumulátorokat lopott el. Az elkövetőt e cselekmények miatt már 2021 őszén őrizetbe vették, ekkor azonban kihallgatását követően még szabadon bocsátották.

A vádlott ennek ellenére sem hagyta abba a lopásokat, 2022-ben kétszer is kerékpárt lopott, összesen több mint 150 000,- Ft értékben. Ekkor már elrendelte a bíróság a férfi letartóztatását.

Az azóta is letartóztatásban lévő elkövető ellen az ügyészség több rendbeli minősített lopás, egyedi azonosító jellel visszaélés miatt emelt vádat. Tettéért a halmazati szabályok alapján hét és fél év szabadságvesztés büntetés is kiszabható. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

(Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)