Lopott rendszámokkal tankolt, majd fizetés nélkül távozott egy férfi Győr-Moson-Sopron Megyében

A férfi 2020-ban és '21-ben is többször tankolt lopott rendszámmal, majd fizetés nélkül távozott. A férfi azóta letartóztatásban van, és az ügyészség vádat emelt ellene.

2022. december 27., 12:45

Szerző:

A vádlott 2020-ban és 2021-ben több alkalommal is úgy tankolt az autóiba, hogy azokra hamis rendszámot szerelt fel és tankolás után fizetés nélkül elhajtott a kutakról – írta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 33 éves férfi 2020 nyarán két alkalommal, 2021-ben pedig nyolc alkalommal is úgy tankolt különböző benzinkutakon, hogy a járművéről eltávolította a rendszámot, vagy korábban lopott rendszámokat rakott fel arra, és a tankolást követően fizetés nélkül távozott a benzinkutakról. Az elkövető többször még a magával vitt kannába is töltött a benzinből. A vádlott ily módon összesen több mint 170 000,- Ft kárt okozott a töltőállomások üzemeltetőinek.

Ezen túlmenően a terhelt ezen időszakban több járművet is feltört, azokból hangszórókat, akkumulátorokat lopott el. Az elkövetőt e cselekmények miatt már 2021 őszén őrizetbe vették, ekkor azonban kihallgatását követően még szabadon bocsátották.

A vádlott ennek ellenére sem hagyta abba a lopásokat, 2022-ben kétszer is kerékpárt lopott, összesen több mint 150 000,- Ft értékben. Ekkor már elrendelte a bíróság a férfi letartóztatását.

Az azóta is letartóztatásban lévő elkövető ellen az ügyészség több rendbeli minősített lopás, egyedi azonosító jellel visszaélés miatt emelt vádat. Tettéért a halmazati szabályok alapján hét és fél év szabadságvesztés büntetés is kiszabható. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

(Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a rendőrt megszúró fiatalkorú fiú őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A nyomozó ügyészség – mivel fennáll vele szemben a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye – indítványozta a fiú letartóztatását, amelyről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója szombaton dönt.

Nyomoz Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés gyanújával amiatt a hangfelvétel miatt, amit a Metropol tett közzé szerdán. A felvételen a gyanú szerint az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője, Kálmán Gábor hallható, amint megnyugtat egy szülőt, hogy bár a gyerek a pontszáma alapján nem tudtott volna bekerülni, mégis felveszik, mert a szülő fizetett félmillió forintot.

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön elrendelte annak a magyar állampolgárságú nőnek az ideiglenes átadási letartóztatását, akivel szemben bűnszervezetben való részvétel, csalással kapcsolatos bűncselekmények, valamint bűncselekményből származó jövedelem tisztára mosása  bűncselekmények elkövetése miatt a Catanzaroi Bíróság nyomozási bírája bocsátott ki európai elfogatóparancsot.