Listát írt arról, hogy hogyan tüntesse el apja holttestét

Meg is rendelt 100 liter 97 %-os kénsavat és egy 200 literes hordót. 

2023. június 8., 18:27

Szerző:

Szorongott ezért listát írt arról, hogy hogyan tüntesse el apja holttestét. Beismerő vallomást tett a férfi a Miskolci Törvényszéken. A 28 éves informatikusként dolgozó férfi  kalapáccsal megölte apját, majd feldarabolta és a testrészeket kénsavban egyenként feloldotta. A vádirat szerint összeszólalkoztak korábbi családi sérelmeken, melynek során az apa egy kalapáccsal fenyegette meg a fiát. A fiatalember ekkor ököllel fejbe vágta az apját, rálökte az ágyra, majd elvette tőle a kalapácsot, és olyan erővel fejbe vágta vele kétszer, hogy a helyszínen meghalt – írja a 24.hu.

Az RTL Híradó beszámolója szerint a férfi listát írt a teendőkről a gyilkosság után, és részletesen leírta, hogy hordóra és kénsavra lesz szüksége ahhoz, hogy eltüntesse az apja holttestét. Meg is rendelt 100 liter 97 %-os kénsavat és egy 200 literes hordót. A holttestet feldarabolta, és egyenként a kénsavval megtöltött hordóba helyezve feloldotta a testrészeket. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség helyettes szóvivője korrábban azt  nyilatkozta a 24.hu-nak, hogy tíz év szabadságvesztést és tíz év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

(Kiemelt képünkön: Bírósági tárgyalás illusztráció. Fotó: JEFF PACHOUD / AFP)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.