Letartóztatták a múcsonyi nőt, aki megölhette az újszülött csecsemőjét

A Miskolci Járásbíróság elrendelte a letartóztatását annak a múcsonyi nőnek, akit újszülöttje megölésével gyanúsítanak – tájékoztatta a Miskolci Törvényszék csütörtökön az MTI-t.

2022. július 21., 14:51

Szerző:

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított várandós volt, de nem készült a gyermek születésére, nem járt terhesgondozásra, a védőnőt is először csak a szülés előtti héten kereste fel. Július 6-án hajnalban szülei házában, a vécére ülve szülte meg gyermekét. A köldökzsinórt ollóval elvágta. A csecsemő feje a vízzel telt öblítőrészbe merült, ahonnan a nő néhány perc múlva emelte csak ki. A testet földhöz ütötte és egy törülközőbe csavarva magára hagyta. Délelőtt - valódi szándékát elhallgatva – egy ismerősét kérte meg, hogy vigye Lyukóbánya erdős külterületére, ahol aztán elrejtette a holttestet – ismertette a törvényszék.

Aznap délután a gyanúsított felkereste a védőnőt, aki értesítette a mentőket és a rendőrséget.  A bíróság egy hónapra elrendelte a nő letartóztatását. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett – olvasható a közleményben.

(Kiemelt kép illusztráció. Fotó: police.hu)

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 menekült tartózkodott.