Lecsapott a vízsugaras rongáló, a takarítók gyöngye egy évet is kaphat

Kocsija után az autómosó automatikáját is kitisztította volna, de az inkább tönkrement. 

2022. február 5., 14:36

Szerző:

Egy érdi mosóhoz gurult be 2022. január 27-én személyautóval a 20 éves férfi – számol be róla a Police.hu. Tisztává varázsolta a kocsit, majd a mosópisztollyal kezében a kezelőpanel felé indult. Ahelyett azonban, hogy visszarakta volna, vízsugarakat lövellt vele a panelre. Miután végzett, beült a kocsiba és elhajtott. A készülék elektronikája nem bírta a zuhanyt, működésképtelenné vált, a kárt 150 ezer forintban határozta meg a tulajdonos.

Az érdi rendőrök néhány nap alatt azonosították a kezelőpanelt mosópisztollyal ártalmatlanná tevő férfit. A 20 éves, helyi lakos kihallgatásán beismerte a terhére rótt bűncselekményt, állítása szerint koszosnak ítélte a pénzbedobó nyílást, ezért önként vállalkozott a lemosására. A sáros, koszos nyílást megtisztította, jobb híján az egyébként is kéznél lévő mosópisztollyal.

A férfi ellen rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. A BTK szerint a rongálás vétsége akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható, hacsak nem okoz különösen nagy kárt, követik el csoportosan, vagy műemlék sérelmére. Abban az esetben akár tízet is lehúzhat az elkövető.

 

(Kiemelt kép forrása: police.hu)

Első fokon négy év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy román állampolgárságú férfit, aki egy újbudai lakásban meg akart erőszakolni egy 15 éves lányt – közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn.