Kihasználta az idős férfi, hogy a 11 éves kislány nagyapjaként tekintett rá

Az ügyészség a 8 év fegyházbüntetés súlyosítását indítványozta.

2021. szeptember 21., 11:20

Szerző:

Egy 57 éves férfi rendszeresen zaklatta, fogdosta, erőszakosan szexuális cselekményre késztetett egy 11 éves kislányt.

Az ítéleti tényállás szerint az elkövetéskor 57 éves vádlott 2017. év folyamán a lakásán hétvégenként, illetve a nyári szünetben gyakran találkozott élettársának unokájával. A vádbeli időszakban mindössze 11 éves leánygyermek kiskora óta nagyapjaként ismerte és szerette őt. A férfi magatartása vele szemben akkor változott meg és torzult el, amikor „fogadott unokája” 4. osztályos lett az iskolában. Amikor nála tartózkodott, rendszeresen zaklatta, fogdosta, erőszakosan szexuális cselekedetre késztette, vagy fajtalankodott a jelenlétében. Vonakodását erőszakkal és fenyegetéssel igyekezett megtörni. A gyermek végül a vádlott fokozódó szexuális támadásainak azzal vetett véget, hogy sérelmeit egy klinikai szakpszichológusnak, később pedig édesanyjának is feltárta.

A férfi a bűncselekmény elkövetését tagadta, az ítélet ellen védőjével felmentésért fellebbezett.

A vádlott a gondozása és felügyelete alatt álló kisleány szeretetteljes bizalmával visszaélve az erkölcsi és érzelmi fejlődését egyaránt kirívóan veszélyeztette. A büntetési tételkeret 5-15 év közötti szabadságvesztés, amelynek középmértéke 10 év fegyház, ezért a fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a szabadságvesztés és a mellékbüntetés jelentős súlyosítása indokolt.

(Kiemelt képünk illusztráció)

 



Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.