Ideges lett a drogterjesztő, amikor leintették a rendőrök

A főterjesztő mellett 13 fogyasztót is elkaptak.

2021. augusztus 2., 13:42

Szerző:

A ceglédi nyomozók egy 2019-ben kábítószer-kereskedelem miatt indított nyomozást fejeztek be a napokban. A gyanú szerint a „droghálózat” öt tagja Cegléden és a környező településeken terítette a kábítószert – írja a police.hu.

Az első férfit 2019. novemberében sikerült elkapniuk egy közútiellenőrzés során. A szolnoki férfi ideges volt az igazoltatás közben, de ez nem lepte meg a rendőröket, hiszen célirányos volt az intézkedés. A kézifék előtti tárolóban meg is találták a rendőrök, amit kerestek. A helyszínen használt gyorsteszt kimutatta, hogy nagy mértékben THC-t tartalmaz az anyag. A férfi által a nyomozók eljutottak a 25 éves ceglédi férfihoz, akihez heti szinten jártak a vásárlók, hogy kannabiszhoz jussanak, csomagonként 3000 forintért. Itt még nem zárult be a kör, a ceglédi férfi, hogy mentse magát bedobott még egy nevet, aki a főterjesztő volt, viszont ő tagadta, hogy bármi köze is lenne a drogbizniszhez.

A ceglédi nyomozók a terjesztők ügyfélkörébe tartozó 13 fogyasztót is elfogtak, velük szemben kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatták le a büntetőeljárást. A nyomozás közben összesen több mint 1 millió forintot, digitális mérleget, valamint 60 gramm kannabiszt foglaltak le. A kábítószerhálózat feltérképezése és felszámolása az értékesítői vonal és a vásárlói kör megszüntetését is jelentette, ezzel a nyomozást lezárhatták.

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.