Két és fél évre ítéltek egy férfit, aki több mint 70 millió értékű pénzt és aranyat lopott egy pénzszállítóból

Két és fél év börtönbüntetésre ítélt jogerősen a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy külföldi állampolgárt, aki 2022 áprilisában egy társával együtt több mint 70 millió forintnak megfelelő összegű valutát és aranyat lopott el egy XIV. kerületi benzinkúton tankoló pénzszállító autóból – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

2023. december 7., 11:31

Szerző:

A kerületi ügyészség a férfival szemben bűnsegédként, különösen nagy értékre elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. 2022. április 5. napján a pénzváltó cég alkalmazottja összesen csaknem 70 millió forint összegben szállított eurót, amerikai dollárt, más valutát, valamint befektetési aranyat. A vádlott a pénzszállító autót a társával együtt gépkocsival követte, egészen egy XIV. kerületi benzinkútig, ahol a sofőr tankolt. Az elkövető behajtott utána a benzinkútra, kicsit távolabb megállt, majd onnan figyelték a férfit, aki elindult az üzletbe fizetni.

A sofőr többször próbálta bezárni a gépkocsi ajtajait, de nem sikerült, így végül lezáratlanul hagyta a járművet. Miután bement az üzletbe, a vádlott társa kiszállt az autóból, a férfi pedig a pénzszállító jármű mögé hajtott, és menekülésre készen várakozott – olvasható a közleményben. A vádlott társa guggolva közelítette meg a járművet, kinyitotta a vezető ülés felőli ajtót, felkapta a jobb első ülés előtt elhelyezett, értékekkel teli táskát és futásnak eredt, majd beugrott a másik autóba, a vádlott pedig azonnal gázt adott.

Az elkövetők ezután a XIII. kerületbe mentek, ahol a vádlott átszállt egy másik gépkocsiba, amelybe a zsákmány egy részét is átrakodták, majd a hegyeshalmi határátkelőhely felé kísérelték meg elhagyni az országot, de a rendőrök még az autópályán elfogták – ismertette a főügyészség.

A bíróság által megtartott előkészítő ülésen a vádlott teljes körű beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Erre tekintettel a bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki, és 2 év 5 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint 4 évre kiutasította Magyarország területéről – tudatták a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)