Kecsapos flakonba rejtették el a drogot

Börtönbe akarták becsempészni.

2022. március 26., 21:13

Szerző:

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök Szombathelyen csaptak le egy bűnözői csoportra, amelynek tagjai majonéz és piros arany közé rejtették el a kábítószergyanús anyagokat és telefonokat – számol be a police.hu

Az elfogást követően a nyomozók az előállított személyek lakásán kutatást tartottak, amely során több százezer forint készpénzt, nagyobb mennyiségű kábítószergyanús anyagot, mobiltelefonokat, valamint a kábítószer eladásához és fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le. A nyomozati cselekményekkor a rendőrök az egyik elfogott férfi csornai házában különféle lőszereket és fegyvert is találtak, amelyek tartására a fiatalember nem rendelkezett engedéllyel. A dílerek a tovább-értékesítésre szánt drogot majonézes, illetve piros arany ételízesítős tubusokba is elrejtették, mert azokat az egyik büntetés-végrehajtási intézetbe akarták bejuttatni. Az akció során három ember elfogása történt meg, őket a rendőrök a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

A nyomozók a 35 éves csornai H. Rolandot, és a 24 éves E. Mercédesz sobori lakost kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt, míg egy 64 éves H. Gyuláné gencsapáti nőt kábítószer-kereskedelem vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

(Fotó: Police.hu)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 35 éves férfi ellen többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt, aki 2021 szeptemberében bemászott az általa korábbról ismert idős nő lakásába. Miközben értékek után kutatott, a sértett felébredt. A férfi, nehogy felismerje, franciakulccsal többször fejbe vágta, majd az eszméletlen nőre rágyújtotta az ingatlant. Az asszony meghalt - közölte a vádhatóság a hétfőn.