Kálmán a szomszéd városba járt át lopni és tüzeskedni

 Útjába kerülő lehetőségeket bűnös módon kihasználva próbálta megélhetését biztosítani.

2022. szeptember 28., 09:37

Szerző:

Bűncselekmény-sorozattal gyanúsítanak a szigetszentmiklósi rendőrök egy 29 éves férfit. A szomszédos Szigethalom településről átjárva betört, lopott, tüzeskedett a gyanú szerint – olvasható a Police.hu-n.

Hat folyamatban lévő büntetőeljárást egyesítettek a szigetszentmiklósi nyomozók, mert gyanújuk szerint mindegyik ugyanahhoz a férfihez köthető. B. Kálmán sötétedés után járt át a szomszédos településről Szigetszentmiklósra és az útjába kerülő lehetőségeket bűnös módon kihasználva próbálta megélhetését biztosítani.

Első fellépését 2021 novemberére időzítette, egy söröző parkolójában leállított kismotort akart ellopni, de képtelen volt beindítani és használni, hát otthagyta, miután tönkre tette a kormányzárt és a műanyag burkolatot. Két hónappal később egy gépkocsi lopáson érték tetten a rendőrök, 2022. január 11-én hajnalban egy zárt udvarról vitt el egy több milliós kisteherautót. A járőrök néhány kilométerrel arrébb állták útját.

Április elején betörte egy szigetszenmiklósi ház ablakát, pénzt és mobiltelefont lopott, május közepén egy fa kirakodó pult égett le az általa eldobott cigarettacsikk miatt. A 300 ezer forintos árusító hely megsemmisült.

Egy társasházhoz négyszer is visszatért 2022 augusztusában, az udvarról mozgásérzékelő reflektorokat lopott.

A hatodik és egyben utolsóként listázott helyszíne egy üzletközpont volt, ahol 2022. szeptember 23-án este egy szépségszalon, illetve egy ajándékbolt ajtaját/redőnyét feszítette fel, és vitte, amit talált: pénzt, bizsukat.

A szigetszentmiklósi rendőrök az őrizetbe vett B. Kálmánt 13 rendbeli bűncselekménnyel gyanúsították meg:

  • lopás bűntette,
  • lopás bűntettének kísérlete,
  • jármű önkényes elvétele bűntette,
  • magánlaksértés vétsége,
  • lopás vétsége,
  • rongálás vétsége.

A további eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

A rendőrök kezdeményezték a megélhetését vagyon elleni bűncselekményekből élő férfi letartóztatását. A bíróság azóta elrendelte személyi szabadságának legszigorúbb korlátozását.

Zsenik: egy banda tagjai egy korábban ellopott autóval húzták a vastelepre a frissen eltulajdonított járművet. A bajai rendőrök összehangolt akciója során két tagot el is fogtak a bandából.