Bitcoinnal fizetett az ecstasyért, majd darabonként kétezerért árulta

Kábítószer-kereskedelem miatt vádat emeltek egy kisbéri férfi ellen, aki fél éven át havonta több ezer ecstasy tablettát értékesített Kisbéren és Győrben – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség csütörtökön.

2022. június 2., 13:01

Szerző:

A vádlott a tablettákat Hollandiából és Németországból illegális internetes oldalakon keresztül szerezte be, postai úton. A kábítószerért bitcoinnal fizetett, a tablettákat darabonként kétezer forintért értékesítette – közölték.

A férfitól a nyomozó hatóság 946 ecstasy tablettát foglalt le. A főügyészség indítványozta, hogy a vádlottat fegyházbüntetésre és 430 ezer forint vagyonelkobzásra ítéljék.

(Kiemelt képünk illusztráció: egy rendőr őrizetbe vesz és megbilincsel egy gyanúsítottat kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt Budapesten. MTI Fotó: Mihádák Zoltán)

Tegnap 19:56

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.