Ittas magyar sofőr gázolt halálra egy kislányt Németországban

Az ittas magyar sofőrt gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával vették őrizetbe.

2022. október 7., 12:07

Szerző:

A szászországi Hartha városában, szeptember 30-án egy 30 év körüli ittas magyar sofőr egy kanyarban előbb a szemközti sávba, majd a járdára hajtott, ahol elgázolt egy hatéves kislányt, és egy villanyoszlopnak, majd egy kerítésnek csapódott. Az elütött kislány a helyszínen meghalt. 

A helyi rendőrség szóvivője szerint ezt követően a sofőr gyalogosan próbált elmenekülni, de a szemtanúk elkapták, és a rendőrség kiérkezéséig fogva tartották. Mikor a hatóságok megszondáztatták a magyar férfit, egy ezrelékes véralkoholt mértek nála – írta a Blikk

A vétkes sofőrt letartóztatták, október elsején a bíróság őrizetben tartását rendelte el. Gondatlanságból elkövetett emberölésért kell majd felelnie.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó: Andreas Rosar / DPA / dpa Picture-Alliance)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.