Ittas magyar sofőr gázolt halálra egy kislányt Németországban

Az ittas magyar sofőrt gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával vették őrizetbe.

2022. október 7., 12:07

Szerző:

A szászországi Hartha városában, szeptember 30-án egy 30 év körüli ittas magyar sofőr egy kanyarban előbb a szemközti sávba, majd a járdára hajtott, ahol elgázolt egy hatéves kislányt, és egy villanyoszlopnak, majd egy kerítésnek csapódott. Az elütött kislány a helyszínen meghalt. 

A helyi rendőrség szóvivője szerint ezt követően a sofőr gyalogosan próbált elmenekülni, de a szemtanúk elkapták, és a rendőrség kiérkezéséig fogva tartották. Mikor a hatóságok megszondáztatták a magyar férfit, egy ezrelékes véralkoholt mértek nála – írta a Blikk

A vétkes sofőrt letartóztatták, október elsején a bíróság őrizetben tartását rendelte el. Gondatlanságból elkövetett emberölésért kell majd felelnie.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó: Andreas Rosar / DPA / dpa Picture-Alliance)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint ötmillió forint értékben hamis ágyneműgarnitúrát találtak egy autóban – közölte a NAV bevetési igazgatóságának sajtóreferense pénteken.

A Somogy Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a kutyái olyan súlyosan megsebesítettek egy idős asszonyt, hogy kórházba kellett szállítani. A sértett a kutyatámadás során szerzett sérüléseivel összefüggő keringési elégtelenség miatt hunyt el.