Hétmillió forint értékű üzemanyagot sikkasztott egy nehézgépkezelő

Mindössze 18 ezer liter üzemanyagról van szó, a férfi akár börtönbe is mehet.

2021. szeptember 2., 10:59

Szerző:

Munkaadója üzemanyagkártyájával élt vissza a siófoki férfi, ezzel hétmillió forintos kárt okozott a munkáltatójának, vádat emeltek ellene. 

A nehézgépkezelőként dolgozó férfi feladatai közé tartozott a munkagépek üzemanyagának a folyamztos ellátása, ezért a munkadója egy üzemanyagkártyát adott neki, amivel a tankolás után nem kellett fizetnie. Ezt kihasználva a férfi 2020 júliusától 63 alkalommal használta jogosulatlanul a kártyát. Alkalmanként 138 és 599 liter közötti gázolajat vásárolt, amit kannákba töltött, hogy tovább értékesítse. A férfi végül, úgy bukott le, hogy akkor is használta az üzemanyagkártyát, amikor nem is dolgozott. 

Lebukásáig a férfi, 8 hónapon keresztül összesen 18.458 liter üzemanyagot sikkasztott el, és ezzel 7.013.327,- Ft kárt okozott a munkáltatójának. A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben – olvasható az Ügyészség közleményében

(Kiemelt kép: Illusztráció Fotó: Khamkéo Vilaysing/unsplash)





Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.