Hét év után bilincs került az Andrássy úti rablók kezére

Nemzetközi összefogással sikerült elkapniuk feltételezett elkövetőket, kettőt még köröznek.

2021. szeptember 22., 12:46

Szerző:

2014 novemberében az Andrássy úton fényes nappal kiraboltak egy ékszerboltot. Az elkövetők bántalmazták az alkalmazottakat, az egyikük életveszélyesen megsérült. A támadók 28 karórát vittek el, összesen több mint 110 millió forint értékben, a rongálással 50 milliós kárt okoztak.

A későbbiekben a nyomozás szálai Svájcba, Oroszországba és Csehországba vezettek, ezért az Interpol segítségével nemzetközi hajtóvadászat indult ellenük az érintett országokban. Az első számú gyanúsított, egy orosz állampolgár nem volt ismeretlen a külföldi hatóságok számára. Két, másik bűncselekmény miatt már elítélték Németországban és Csehországban. A BRFK nyomozói a szükséges vizsgálatokat elvégezték, az iratokat a napokban az ügyészségre küldték meg.

(Kiemelt kép forrása: Police.hu)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.