Hatalmas fogás: rács mögött a kábítószer-kereskedők

Több megyére kiterjedő kábítószer kereskedelmi hálózatot számolt fel a rendőrség.

2021. július 5., 11:00

Szerző:

A magyar drogkártel tagjai kilószámra adták-vették a kábítószert. Megyékre kiterjedő kábítószer-kereskedelmi hálózatot számolt fel a készenléti rendőrség. A rendőröknek nem volt nehéz dolguk, egyik dílertől jutottak el a másikhoz. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke 40 millió forint volt.

A marihuánával, kokainnal és amfetaminnal üzletelő banda tagjai egymást buktatták le. A rendőröknek csak annyi volt a dolguk, hogy egyik dílertől a másikig eljussanak. Így Budapesten, valamint Pest, Fejér, Tolna és Baranya megyék egyes településein több drogdílert és fogyasztót is sikerült a rendőröknek lekapcsolni az utóbbi hónapokban. Először februárban vittek el egy dílert Mattyi településről, a házkutatás során 3 gramm amfetamin, 134 gramm marihuána illetve 980 gramm, a kábítószer tömegének növeléséhez, hígításhoz szükséges por, valamint a kábítószer fogyasztásához és porciózásához szükséges egyéb eszközök kerültek elő. A férfi kihallgatása során kidrült, hogy ő H. Sándortól vette az anyagot, így a rendőrök figyelni kezdték a H. Sándort. Májusban kapták el a férfit, amint éppen kábítószert  adott el az egyik vásárlójának Budakeszin. A díler lakóhelyén és munkahelyén tartott kutatás során 86 gramm kokaint és 8,5 kg - az elsődleges szakértői vélemény alapján - amfetamint, valamint 14 millió forintot foglaltak le.

A két díler egy budapesti férfitől vásárolta a kábítószert, ő pedig egy kistarcsai nőtől Cs. Reginától. Az asszonytól a szálak ismét Budapestre vezettek: O. Károlyhoz, végül mindhármukat elfogták. Lakóhelyeiken szintén nagy mennyiségben foglaltak le drogot. Jelenleg mindannyian előzetes letartóztatásban vannak.  

Később kiderült, hogy mindegyik dílernek több tucat vásárlója volt, akik tovább értékesítették az árut. Eddig 19 – az említett megyékben és a fővárosban élő –fogyasztjukat azonosították. Arra is fény derült, hogy több alkalommal 18 éven alulinak is adtak el kábítószert. 

A saját vevőkörrel rendelkező terjesztők, az értékesítési láncolat révén álltak egymással kapcsolatban, mindannyian főként amfetaminnal kereskedtek.

Az ügyben a KR NNI NBEFO pécsi osztálya jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

(Kiemelt kép: police.hu)