Győr mellett fogtak el egy embercsempészt

Hét magát igazolni nem tudó menekült volt az autójában. 

2021. szeptember 25., 08:48

Szerző:

Letartóztattak Győr közelében egy embercsempészt a hatóságok, írja a police.hu.  A román állampolgárságú férfi járművében hét, hivatalos papírokkal nem rendelkező menekült tartózkodott. 

A hatóságok a  Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Pécsi Osztályának jelzése alapján ellenőrizték a járművet Győr térségében az M1-es autópályán. A magyar rendszámú autót egy 38 éves román férfi vezette. A sofőrön kívül hét szír állampolgár is tartózkodott az autóban, akik semmilyen módon nem tudták igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. Őket a magyar hatóság a jogszabályok értelmében visszaszállítják a biztonsági határzárhoz. A román sofőrt letartóztatták és embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak ellene. 

Az embercsempészet büntette miatt egytől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki alapesetben. Minősített esetben akár tizenöt év börtönt is kiszabhatnak a férfire. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Osztrák rendőrök ellenőrzik a járműveket a Hegyeshalom és Miklóshalma (Nickelsdorf) közötti határátlépési pontnál 2016. április 25-én, miután az osztrák rendőrség elkezdte az előre meghirdetett szúrópróbaszerű ellenőrzést a migránsok és az embercsempészek kiszűrése érdekében. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

 

 

Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.