Bimbó úti gyilkosság: egy kétéves kislány is a lakásban tartózkodott

Fia talált rá az áldozatra, a feltételezett elkövetőt hamar elfogta a rendőrség.

2023. május 2., 15:41

Szerző:

Április 30-án érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint a II. kerületi Bimbó út egyik társasházi lakásában egy idős nő holttestére bukkantak. Mint kiderült, a 75 éves asszony gyilkosság áldozata lett. A tett idején az elkövető kislánya a szomszéd szobában tartózkodott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Órákon belül látókörbe került az áldozat nevelt lánya, a 32 éves P. Gabriella, aki köztudottan rossz viszonyban volt az elhunyttal.

A nő a helyszíni kihallgatáson beismerte bűnösségét, részletesen beszélt arról, hogy milyen eszközzel, hogyan követte el tettét. Ekkor derült ki, hogy miközben ő nevelőanyjával végzett, saját kétéves kislánya ugyanabban az ingatlanban, egy másik helyiségben tartózkodott.

P. Gabriella a gyilkosság után megpróbálta elégetni a ruháit, de nem sikerült, a megperzselt textíliákat és cipőjét egy lepedőbe csavarta és a ruhacsomagot kihajította lakása ablakából, ami azonban fennakadt egy fa ágán. Indítékára nem adott magyarázatot, ám a helyszíni kihallgatás során együttműködőnek mutatkozott.

A kétgyermekes anyát őrizetbe vették, nagyobb gyermekéről évek óta annak édesapja gondoskodik, kétéves lánya felügyeletét ideiglenesen a kiértesített gyermekvédelmi intézmény látja el.

(Kiemelt kép: police.hu)