Fogházbüntetésre ítéltek egy zebrán gázoló buszsofőrt Kecskeméten

Nem jogerősen egy év fogházbüntetésre ítélte, illetve három és fél évre eltiltotta a járművezetéstől a Kecskeméti Járásbíróság azt a buszsofőrt, aki 2019 augusztusában zebrán gázolt el egy gyalogost Kecskeméten, közölte a Kecskeméti Törvényszék sajtóosztálya kedden az MTI-vel.

2023. március 21., 11:41

Szerző:

Sárközy Szabolcs sajtószóvivő tájékoztatása szerint a 38 éves hajmáskéri férfi a megengedett sebességhatáron belül közlekedett az autóbusszal 2019. augusztus 2-án este Kecskemét belvárosában. A helyi járatot vezető férfi egy kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget, és a jármű elejével elütötte a már a zebrán lévő gyalogost.     

A sértett a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy két nappal a kórházba szállítás után életét vesztette. A férfi ellen a Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset okozása miatt emelt vádat.

(Fotó: KTSDESIGN / SCIENCE PHOTO LIBRARY / KTS / Science Photo Library via AFP)

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a fiatalkorú lány ellen, aki a tanítás után az iskola mögötti játszótéren pillangókéssel szúrta meg a sértettet.

Két lengyel állampolgárt fogtak el a rendőrök, akik egy spanyol, majd egy olasz szurkolót bántalmaztak Budapest ötödik kerületében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerda délután a rendőrség honlapján.

A nyomozó ügyészség indítványára a bíróság korábban letartóztatta a Bács-Kiskun vármegyei férfit, aki a gyanú szerint a kormányhivatali határozat végrehajtásában közreműködő rendőrökre támadt élettársával. Az ügyészség most az élettársat hallgatta ki gyanúsítottként. Az esetről videófelvétel is készült.