Nyolc év fegyház rablási kísérletért

A vádlott februárban maszkban és késsel próbált kirabolni egy boltot Csongrádon, elég rosszul járt.

2023. március 20., 09:37

Szerző:

Nyolc év fegyházbüntetéssel sújtott a Csongrádi Járásbíróság egy férfit, aki február közepén megpróbált kirabolni egy helyi boltot - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a többszörösen büntetett előéletű, különös és többszörös visszaeső vádlottat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a bíróság.

A bíróság elé állított férfi a vádfeljegyzés szerint február 16-án reggel 9 órakor ment be napszemüvegben és szájmaszkban egy helybeli élelmiszerüzletbe. A vádlott a kezében egy húszcentis pengéjű késsel fenyegetőzve a bevétel átadásra szólította fel az eladót, aki közölte, hogy nincs pénze. A férfi ezt követően a kasszához lépett, amit kihasználva a sértett kifutott az üzletből. Ezt látva a vádlott megijedt, és még mielőtt bármit elvett volna, elszaladt a helyszínről.

A bíróság ítélete nem jogerős, azzal szemben az ügyészség súlyosbításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek - tudatta a csoportvezető ügyész.

(Kiemelt kép: A rabló Csongrádon, elfogása után. Fotó: Police.hu)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.