Fáztak, beültek más kocsijába és elkezdték szétverni

Míg kényelembe helyezték magukat, törték zúzták a járgányt.

2021. július 25., 12:32

Szerző:

Nem mindennapi kép fogadott egy váci férfit 2020 őszén. Reggeli ébredése után vette észre, hogy kocsijának ülésén egy idegen fekete sapka és napszemüveg, a kesztyűtartó alatt cigaretta csikk hever. Megdöbbenését tovább fokozta az ablakemelő, az ajtózsanér, a biztosíték tábla, és a betört visszapillantó tükör sérülése.

A váci nyomozók a bejelentést követően a helyszínre mentek, nyomokat rögzítettek, adatokat és információkat gyűjtöttek. Nem sok idejükbe telt, és azonosították a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható 42 éves váci R. Zoltánt és társát a 26 éves kosdi Cs. Ádámot. A két férfit 2020. november 29-én este lakhelyükön elfogták, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

A két férfi azt mondta a nyomozóknak, hogy a bűncselekmény elkövetése előtt nagyon sokat ittak, fáztak, és csak melegedni tértek más autójába. A járműben okozott kárt, kényelmi szempontjaikra fogták, elmondásuk szerint próbálták a legkedvezőbb ülő testhelyzetet kialakítani, ekkor okozták a jármű sérüléseit.

A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a két férfival szemben rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek – közölte a police.hu.

 

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI/Máthé Zoltán)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.