Enyhítettek annak a férfinak a büntetésén, aki egy Free SZFE maszk miatt késelt meg egy nőt

Pedig nem ez volt az első ilyen ügye.

2021. november 18., 17:04

Szerző:

A Fővárosi Törvényszék másodfokon enyhítette annak a férfinak a büntetését, aki egy Free SZFE maszk miatt késelt meg egy nőt, írja a Népszava. Első fokon hat év letöltendő szabadságvesztésre ítélték a férfit, ezt enyhítette most másodfokon öt év szabadságvesztésre és öt év közügyektől való eltiltásra a bíróság.

Ó. Bence 2021. február 25-én követte el a bűncselekményt. Aznap a Szent Imre tér felé közlekedő buszon odalépett egy nőhöz, aki egy sárga Free SZFE feliratú maszkot viselt. A támadó a maszk miatt összeszólalkozott az áldozattal, és azt mondta neki, hogy szerencséje, hogy van kamera a buszon, mert különben megölné őt. Ezután elővette nyolc centis kését és arcon szúrta a nőt. Az elkövető a következő megállóban leszállt a buszról és elfutott.

A rendőrség egy nyomozócsoportot állított fel Ó. Bence elfogására, ami gyorsan sikerült is nekik.

Az elkövetőt az ügyészség felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérletének bűntettével vádolta. A törvényszék közleménye szerint azért volt lehetőség mérsékelni a büntetést, mert a súlyos testi sértés kísérleti szakban maradt. A bíróság szerint a másodfokon kiszabott büntetés kellő visszatartó erővel bír mind a terhelt, mind pedig a társadalom többi tagja számára.

A lap azt írja az elkövetőről, hogy „nem ez volt az első hasonló ügye, és egyszer már közmunkára ítélte őt a bíróság. Az Index egyik újságíróját megharapta, amiért az plakáttépkedés közben lefotózta őt, de a Móricz Zsigmond körtéren egy MSZP-s kitelepülés résztvevőit is megtámadta.”

(Kiemelt kép: Pixabay)