Ellopta az autót, belehajtot a tulaj kerti tavába, majd bezárkózott

„Különös szilveszter.”

2022. január 2., 18:09

Szerző:

Az Egri Rendőrkapitányság nyomozást indított jármű önkényes elvétel kísérletének gyanúja miatt, miszerint 2021. december 31-én 22 óra körül, egy szajlai ingatlan udvarán nyitott állapotban, a benne hagyott indítókulccsal egy ismeretlen megpróbálta elvinni a személyautót, azonban még az udvaron belehajtott a kerti tóba és ott elakadt a járművel – írta a police.hu.

A tulajdonos ezt észlelve kérdőre vonta a férfit, aki azonban bezárkózott az utastérbe. Az autó tulajdonosa ekkor visszament a házába telefonálni, de a férfi – akiről kiderült, hogy ismerőse – ekkor elmenekült a helyszínről.

Hasonló eset miatt indított nyomozást a Füzesabonyi Rendőrkapitányság is, mivel szintén szilveszter este egy sarudi ingatlan udvaráról a benne hagyott indítókulccsal ismeretlen elkövető elvitte az ott leparkolt személyautót, azonban a település egyik utcájában egy füves területen elakadt vele, így gyalog elmenekült.

A rendőrség arra kér mindenkit, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében az autókat minden esetben zárják be, és az indítókulcsot még saját, zárt ingatlan területén se hagyják az autóban.

(Kiemelt kép forrása: police.hu)