Fellélegezhet Jánoshalma és környéke: elkapták a pitebűnözőt

Vádemelést javasolnak a jánoshalmi rendőrök egy fiatal helybélivel szemben, akit kifosztással és lopással gyanúsítanak. És még a meggyes pitét is megette, a sampont meg ellopta.

2022. december 6., 09:51

Szerző:

Őrizetbe vettek a Jánoshalmi Rendőrőrs nyomozói egy 21 éves mélykúti férfit több lopás és kifosztás miatt 2022. augusztus 31-én – közölte a rendőrség a honlapján.

Az egyik bejelentés augusztus 11-én hajnalban érkezett. Egy 44 éves asszony értesítette a rendőröket, mivel ébredés után változásokat látott otthonában. Az egyik furcsaság az volt, hogy élettársa övtáskája a bejárati ajtónál, a földön hevert, pedig biztos volt abban, hogy a hálószobájukban hagyták lefekvés előtt.

Fél tepsi meggyes pitének is lába kélt, amihez kávét is fogyasztott a hívatlan vendég. Az azonban hamar biztossá vált, hogy nem a mikulás látogatta meg őket éjszaka és dézsmálta meg a süteményt, mivel ajándékok helyett üres pénztárca fogadta az ébredőket. A tolvaj 21 ezer forintot és tusfürdőt, valamint sampont zsákmányolt – írja a rendőrség.

A következő időszakban sorban érkeztek a bejelentések hasonló bűncselekményekről. Az elkövető többször az ablakon keresztül jutott be az ingatlanokba, volt ahol a szúnyoghálót tépte le, máshol pedig a redőnyt húzta fel, de egy esetben a bejárati ajtót sem volt rest befeszíteni. Az ismeretlen betörő majd minden alkalommal a készpénzre utazott, az egyik helyen jelentősebb összegre, 250 ezer orintra tett szert, de volt ahonnan a pénz mellett sört és több élelmiszert is meglovasított. A település több boltjába is bement, itt is a pénztárgépeket fosztotta ki. Egy júliusi estén pedig egy családi ház bejárati ajtajának az üvegét törte be, és kerti gépeket, bútorokat vitt el a lakásból.

A rendőrök a beszerzett kamerafelvételek és az adatgyűjtés alapján azonosították az elkövetőt.

A fiatal helybéli több napig bujkált az egyenruhások elől, folyamatosan változtatta a tartózkodási helyét, de így sem tudott túljárni a rendőrök eszén.

A jánoshalmi járőrök felkutatták és előállították a férfit. A tolvajt gyanúsítottként hallgatták ki kifosztás és többrendbeli lopás miatt. A holmik egy részét megtalálták a rendőrök és visszaadták a tulajdonosoknak. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ügyében a vizsgálatot a napokban befejezték a rendőrök és az ügy iratait megküldték az ügyészségnek.

 (Kiemelt kép: Police.hu)

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.