Elkapták a pesti gyilkost, aki négy évig bujkált a rendőrség elől

E. László két embert megölt, első áldozatát még 2017-ben, a másikat pedig tavaly májusban.

2021. augusztus 20., 13:57

Szerző:

A férfi tavaly augusztus 26-án a budapesti Kámfor utca egyik elhagyatott épületében több késszúrással megsebesítette az ott alvó 54 éves embert, aki életveszélyes állapotban vittek kórházba. A támadásnál E. László a férfi mellett aludt. Vallomásában arról beszélt, hogy társát valaki a lábánál fogva kirángatta az épületből.

Áldozata a kórházban viszont azt állította, arra riadt fel, hogy E. László egy késsel a kezében ráugrik. A férfi védekezni próbált, maga elé tette a kezét, amit E. László megvágott, majd a mellkasába döfte a kést.

A nyomozás során kiderült, hogy E. László tavaly májusban több, mint húsz késszúrással megölt egy férfit. Négy éve egy józsefvárosi lakásban pedig úgy megvert egy 65 éves embert, hogy a kórházba szállítás után meghalt. E.László megalapozottan gyanúsítható egy rendbeli, nyereségvágyból elkövetett gyilkossággal, több ember és védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérletével.

(Kiemelt kép: Illusztráció Fotó: Octavian Dan/unsplash)



Tizennégy év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen a "pécsi fekete angyalként" elhíresült férfi klinikai ápolót, aki egy koronavírusos beteg halálát okozta 2022 decemberében - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.