Életfogytiglant kapott a gyerekeit baltával agyonverő gépészmérnök

Aszódon támadt tavaly májusban 14 és 16 éves gyerekeire egy férfi, álmukban egy baltával ütötte őket. Mindkét gyerek életét vesztette. A férfi azt állítja, hogy nem emlékszik semmire.

2023. november 23., 19:19

Szerző:

A Blikk beszámolója szerint a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalótermébe csütörtök reggel kéz- és lábbilincsben vezették be L. Tamást. Dr. Szegedi Gyöngyvér bíró bemutatta férfi naplóbejegyzéseit, amikre az áldozatok megtalálásakor bukkantak a lakásában.

A tárgyalás kezdetekor a korábban gépészmérnökként dolgozó L. Tamás arról beszélt, hogy szerinte nem reagált megfelelően a szakértők beszámolójára, ami szerint a férfi úgy próbált meg védekezni, hogy azt állította, semmire nem emlékszik a gyilkosságokból. Miközben nem volt olyan sérülése, ami károsította volna az emlékezőképességét.

„Tettem legyen példa mindazon nőknek, akik kisajátítják a gyerekeiket és őket pajzsként maguk előtt tartva zsarolnak” – írta a férfi egyik bejegyzésében. Miután a férfi a vonat alá ugrott, zsebében négy levelet találtak, ezek tartalmát is ismertették a bíróságon.

„Bocsánatot kérek Öntől és azoktól, akiket még érint. Ne legyenek álmatlan éjszakái. Nekem elfogyott a türelmem a hatóságokkal szemben, magamnak kerestem az elmúlás lehetőségét. Nem érdemlek mást, ez nem vitás. Kérem, ne próbáljanak megmenteni, már késő. Kicsavarták a kezeimből a gyerekeimet, elfogyott az erőm” – így fogalmazott.

A férfit végül a bíróság tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. A törvényszék oldalán megjelent sajtóközlemény szerint az ítélet nem jogerős.

(Kiemelt kép: az elítélt L. Tamás. Forrás: police.hu)