Eladta a luxusautót, majd elhajtott vele a boglári csaló

A rendőrség ügyeletére december 17-én este érkezett bejelentés egy gyanús körülmények között meghiúsult autóvásárlásról.

2023. december 20., 10:02

Szerző:

Egy 22 éves férfi egy internetes alkalmazáson keresztül nézett ki magának egy Audi gépkocsit, majd miután sikerült megegyeznie az eladóval, este fél nyolc körül megjelent a megbeszélt balatonboglári helyszínen.

Pár perccel később az eladó – ötödmagával  szintén megérkezett. A vevő megvizsgálta az autót, és mivel mindent megfelelően talált, át is adta a vételárat a hasonlóan fiatal eladónak. A férfi ekkor készségesen felajánlotta a segítségét, hogy a járművel felparkol a vevő trélerére, ehelyett azonban elhajtottak  – írja a történtekről a police.hu.

A körzeti megbízottak a feltételezett elkövetőt rövid időn belül azonosították, aki ettől tartva jobbnak látta, ha önként megjelenik a rendőrségen. A fonyódi nyomozók a 20 éves budapesti lakost csalás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, aki vallomásában úgy nyilatkozott, hogy nagyon megijedt a vevőtől, ezért menekült el a helyszínről. A rendőrök a korábban átadott vételár egészét lefoglalták, és visszaadták jogos tulajdonosának.

(a körözött jármű. Forrás: police.hu)