Durván megverte, mert nem akart vele szóba állni

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt azzal a többszörösen büntetett, visszaeső férfival szemben.

2022. november 14., 10:29

Szerző:

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt azzal a többszörösen büntetett, visszaeső férfival szemben, aki 2021. év augusztusában úgy fejbe ütötte és rúgta a sértettet, hogy a bántalmazott életveszélyes koponyasérülést szenvedett, olvasható az ügyészség honlapján. 

A vád szerint a férfi tavaly augusztus éjjel, egy Komárom-Esztergom megyei településen tartott falunapon odament az ittas állapotban lévő, sörpadon ülő sértetthez, akihez beszélni kezdett. A sértett azonban a vádlottról nem akart tudomást venni. A vádlott emiatt a sértettet egyszer fejen ütötte, aki a földre esett. Miközben a sértett próbált felállni, a támadó fejbe rúgta, így visszaesett a földre, beverte a fejét, és elvesztette az eszméletét. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a férfival szemben a Tatabányai Törvényszékre és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék börtönbüntetést, valamint közügyektől eltiltást szabjon ki vele szemben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unplash)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai több mint ötmillió forint értékben hamis ágyneműgarnitúrát találtak egy autóban – közölte a NAV bevetési igazgatóságának sajtóreferense pénteken.

A Somogy Megyei Főügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek a kutyái olyan súlyosan megsebesítettek egy idős asszonyt, hogy kórházba kellett szállítani. A sértett a kutyatámadás során szerzett sérüléseivel összefüggő keringési elégtelenség miatt hunyt el.