Csapda volt az autó a tolvajnak: váratlanul a levegőbe emelkedett

Szokatlan, eddig nem próbált módszerrel próbálta megakadályozni egy ausztrál férfi, hogy ellopják az autóját: egy targoncával a levegőbe emelte a kocsit – és vele a tolvajt. Az eset a Queensland állam fővárosától, Brisbane-től nyugatra eső Loganben történt, írja a BBC.

2022. június 16., 10:12

Szerző:

A queenslandi rendőrség tájékoztatása szerint egy nő betört egy Brendan Mills nevű férfi otthonába, ott lezuhanyzott, átöltözött, majd megpróbálta ellopni az autót. Pechjére Mills és családja épp ekkor ért haza.

A férfi épp azt látta, hogy az autó ajtaja becsukódik, a jármű pedig gurulni kezd, ekkor azonnal akcióba lendült.

Többször kérte, hogy a tolvaj szálljon ki a kocsiból, de hiába. „Hát oké, ha így akarjátok játszani, van itt egy alternatív lehetőségem” – mondta a helyi rádióban, hogy mire gondolt ezután. Mivel autókkal dolgozik, volt egy targoncája, azzal az autó alá nyúlt, és a levegőbe emelte.

A rendőrség nem sokkal később megérkezett, és az autót még mindig a levegőben lebegve találta. Lassan leeresztették, a nőt pedig letartóztatták. Betöréses lopás és gépjármű jogellenes használatának vádjával a jövő hónapban áll bíróság elé – írta a Telex. 

 

(Kiemelt képünk illusztráció, MTI/AP/Kamran Dzsebreili)

László arra ébredt, hogy fázik. Ott hevert mellette darabokban a felesége holtteste. Huszonhárom évvel később arra kelt, hogy meg kell ölnie ötéves kislányát. A gyerek még aludt, amikor a kis viskó lángra kapott. Égett, mint egy szénakazal. Az utolsó olyan magyarországi kivégzett története, akit Pest megyében elkövetett bűncselekményért akasztottak fel.

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség egy 53 éves férfi ellen, aki a feleségét is átverve, magát tábornoknak kiadva mintegy 150 millió forintot csalt ki több sértettől különböző előnyök ígéretével.