Céges összejövetelen szúrta hátba ismerősét egy férfi Fejér megyében

Céges rendezvényen megkéselte ismerősét a gyanú szerint egy férfi a Fejér megyei Csákváron, tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján pénteken.

2022. december 23., 09:26

Szerző:

A 29 éves feltételezett elkövető szóváltás és dulakodás után többször is megszúrta a 48 éves sértettet, aki bordatörést és tüdősérülést is szenvedett, a mentők vitték kórházba. A közlemény szerint a férfi a kórházban azt mondta, hanyatt esett, és attól sérült meg, de a kezelőorvos megállapította, hogy bántalmazás érte, szúrt sebei életveszélyesek.

A támadó elmenekült a bűncselekmény helyszínéről, a nyomozók néhány órán belül a barátja ingatlanánál elfogták, őrizetbe vették és életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt kihallgatták – tették hozzá.

(Fotó: Merész Márton/168.hu)

Közel 250 rendőr több mint 60 helyszínen tartott kutatásokat abban a büntetőeljárásban, ami az NVSZ feljelentése alapján indult a KR NNI-nél. Az összehangolt akció keretében újabb 17 embert – köztük orvosokat és cégvezetőket – fogtak el. Így jelenleg már 26 gyanúsítottal szemben folyik a büntetőeljárás. Az egyre szerteágazóbb ügy felderítésére országszerte nyomozócsoportokat hoztak létre.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség eredményesen emelt vádat egy 26 éves férfival szemben, aki 2020 októberében az előállítása miatt kiérkező rendőrök jogszerű intézkedésének ellenállt. Ennek során az élettársát és 1 éves gyermekét élő pajzsként tartotta maga előtt, majd egy késsel fenyegetőzött, aminek nyelével az egyik rendőrt meg is ütötte. A bíróság 6 év börtönbüntetésre ítélte, az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett.