Büntetőeljárást indított a rendőrség a Szent János kórháznál kilőtt vaddisznók ügyében

Büntetőeljárás keretében vizsgálja a budapesti Szent János kórháznál kilőtt vaddisznók ügyét a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

2022. június 2., 09:49

Szerző:

A napokban jelentek meg hírek arról, hogy a XII. kerületi Szent János kórháznál vaddisznókat láttak. Szerdán többen fotót, videót tettek közzé a közösségi médiában, amelyek szerint nappal, az állampolgárok szeme láttára, a vaddisznókat és malacaikat a kórház közelében lévő villamosmegállónál kilőtték.

A rendőrség csütörtökön a honlapján azt írta: a sajtóban megjelent, névtelen forrásra hivatkozó hírek ellenére a BRFK tevékenység-irányítási központja nem adott sem engedélyt, sem utasítást a vaddisznók kilövésére; a rendőrséghez ilyen jellegű kérés sem érkezett.

Azt is hangsúlyozták, nem a rendőrség hatásköre eldönteni, hogy a lakott területre tévedt vadállatokat szükséges-e kilőni.

Ebben az esetben azonban a lövések leadásának körülményei bűncselekmény gyanúját vetették fel, ezért a második kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el – közölte a rendőrség.

(Kiemelt kép: illusztráció. Vaddisznók Tihany közelében a 71-es számú útnál. Fotó: MTVA/Bizományosi: Farkas Melinda)