Bódult állapotban ütötte el a motorost

A rendőrök befejezték a nyomozást egy tótkomlósi férfival szemben, aki bódult állapotban elütött egy motorkerékpárost Szegeden.

2021. szeptember 6., 16:06

Szerző:

A rendőrségre 2020. június 15-én este érkezett bejelentés, hogy egy útkereszteződésben a 34 éves autóvezető nem biztosított elsőbbségadást egy motorosnak, aki a baleset következtében könnyebben megsérült, írja a police.hu

Az intézkedő rendőröknek feltűnt, hogy a balesetet okozó férfi zavartan és idegesen viselkedett, ezért vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami negatív eredményt mutatott, de az összetört gépkocsiban kábítószergyanús anyagot és annak fogyasztásához szükséges eszközt találtak a helyszínelők.

A vezetői engedélyét a helyszínen bevonták, majd mintavételre előállították. 

A sofőr szervezetében marihuána, speed és meth fogyasztásából származó THC-t, amfetamint és metamfetamint mutattak ki a vizsgálatok, amelyek együttes jelenléte a gépjármű vezetésben hátrányosan befolyásolta.

A rendőrök az eljárás vizsgálati szakaszában megállapították, hogy a gépkocsiban elrejtett kábítószergyanús anyag marihuána volt.

A férfit gyanúsítottként kihallgatták bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. 

Az eljárás iratait a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai megküldték vádemelési javaslattal az illetékes ügyészség részére.

(Kiemelt kép: police.hu)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.