Bedrogozott taxisofőr miatt halt meg egy Fradi játékos

A 33 éves férfi kábítószer hatása alatt, taxijával frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedővel. Az ügyész börtönt kért a taxisofőre. 

2021. július 20., 16:01

Szerző:

A baleset másfél éve történt, amikor drogok hatásától bódult állapotban lévő taxisofőr, a megengedett sebességet túllépve, frontálisan ütközött egy autóval. A Ferihegyre vezető úton a szabályosan közlekedő autó felborult, amiben a magyar futballista, Halgas Tibor volt. 

Azon az útszakaszon 70km/h a megengedett sebesség de a vétkes sofőr 130 km/h-val kezdett előzésbe ekkor sodródott át a baloldali sávba. Halgas Tibor próbált lassítani de nem tudta kikerülni a balesetet, szalagkorlátnak ütközött, majd annak a jobb oldalán lévő fás területre perdült át az autója. A focista súlyos sérüléseket szenvedett és a helyszínen azonnal meghalt. 

A kekvillogo.hu-nak a futballista özvegye elmondta, hogy azon a héten ünnepelték volna a férje születésnapját. Az árván maradt kislány, attól fél, hogy az anyukája is egy pillanat alatt el fog tűni, ezért folyamat mindig a sarkában van.

A vád szerint a taxisofőr a vezetés előtt kokaint fogyasztott, bódult állapotának köszönhetően nem tudta felmérni a helyzetet, hogy biztonságos előzésbe kezdhet-e, se a sebességét. Az autót pedig jogtalanul vezette, jogosítványa sem volt. A balesetet megelőzően három büntetőeljárás volt folyamatban a sofőr ellen. 

/Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán/



Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.