Az iskolai lövöldözést tervező miskolci diák már másokon segítene

B. Levente mintegy 50 diáktársa kivégzését tervezete, a TEK fogta el. Az iskolai lövöldözést tervező miskolci diák édesanyja szerint a börtönben annyira megváltozott, hogy már a beteg gondolatokat dédelgető emberek gyógyulásában segítene. 

2024. január 15., 10:31

Szerző:

Mintadiák lett és gondolkodásában is 180 fokos változáson ment át a börtönben az iskolai lövöldözéstervező miskolci diák – írjka a Blikk. A tinédzsert tavaly tavasszal fogták el, miután több online közösségi platformon is hangoztatta azt a tervét, hogy volt általános iskolájában lövöldözni fog. Azt tervezte, hogy ha betölti a 18. életévét, akkor fegyvert vásárol és legalább 50 diákot megöl. A saját halálát is elképzelte:rendőrségi golyózáporban. Az iskolai lövöldözést tervező gimnazista anyja a Blikknek, aki többek között arról beszélt, hogy B. Levente teljesen megváltozott és már az tervezi melyik egyetemen fog tovább tanulni. Az OKTV-n természettudományokból az első tízben végzett, angolból pedig már a speciális, szakmai szövegeket tanulmányozza.

„Sok mindent nem csináltam jól, pont a legérzékenyebb időszakban, a kamaszkorban nem megértéssel, hanem értetlenséggel, sokszor haraggal fordultam felé”– mondta az édesanya. Arról is mesélt, hogy a tidézser élete akkor tört meg amikor elvesztette nagyszüleit, az iskolában pedig csúfolták.  „És maradt neki a netes világ, ahol valakik figyeltek a szavaira. Tudom, hogy soha nem bántott volna senkit, csak nagyot akart mondani, hogy végre ő is érdekes legyen valakinek vagy valakiknek” – vélekedett az édesanya.

B. Levenete jelenleg is börtönben van és emberölés előkészülete bűntettével gyanúsítják – közölte az ügyvéd, dr. Lichy József a Blikkel. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.