A rendőrök keresik a videón látható férfit

Három autót próbált feltörni, kettőt sikerült is.

2021. július 27., 19:06

Szerző:

2021. július 23-án a II. kerületi Kitaibel Pál és Kis Rókus utca nyugalmát egy autó feltörésben jártas férfi zavarja meg. A rendőrség azóta is keresi a férfit. A felvételen látszódik, hogy eszközök is rendelkezésre állnak a férfinak az autók feltöréséhez. Valószínű ezért sikerült neki három autóból kettőt is feltörni. Ezekből laptopot, övtáskát, okmányokat és pénzt lopott el. Egy lejjebb lévő utcában további autókat akart feltörni, de azokat inkább csak megrongálta. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.​

(Kiemelt kép: A rendőrség keresi a képen látható férfit. Forrás: police.hu)



Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.