Váratlanul leváltották a Disney vezérigazgatóját

A Disney árfolyama több mint 40 százalékot esett tavaly óta. 

2022. november 21., 10:59

Szerző:

Bob Iger, aki 15 évig, egészen 2020-ig volt a Walt Disney vezérigazgatója, azonnali hatállyal újra a cég élére került – írja az Axios alapján a Telex.hu.

Iger Bob Chapeket váltja, aki közvetlen utódja volt. A helyzet azért érdekes, mert júniusban három évvel meghosszabbították Chapek szerződését, most mégis megtörtént a váltás.

A Disney egy közleményben azzal indokolta a cserét, hogy „a Disney az iparági átalakulás egyre összetettebb időszakába lép, Bob Iger egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy átvezesse a vállalatot ezen a sorsdöntő időszakon”. Iger egyébként maga választotta ki Chapeket utódjának.

A Disney árfolyama nyolcéves mélyponton áll, 43 százalékot esett vissza a 2021. márciusi csúcshoz képest. A vállalat elég gyenge eredményjelentést tett közzé, amely ugyan növekedést mutatott a streamelési szolgáltatás esetében, ami azonban nagy költséggel járt a Disney számára. A streamingüzletág így is 1,5 milliárd dolláros veszteséggel zárt a negyedik negyedévben.

(Kiemelt kép: Bob Iger, a Disney elnöke 2021. november 6-án Los Angelesben, Kaliforniában. Fotó: Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto az AFP)

 

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.