Új tagokkal bővült a Golden Globe-díjakat odaítélő újságírószervezet

A szervezet támadások kereszttüzébe került az elmúlt évben korrupciógyanús működése és amiatt, hogy nem tett erőfeszítéseket a tagság etnikai sokszínűségének biztosítására. 

2021. október 3., 12:39

Szerző:

Új tagokkal bővült a Hollywoodban Akkreditált Külföldi Tudósítók Szövetsége (HFPA), amely évente ítéli oda a Golden Globe-díjakat. A 21 új taggal a szervezet 105 főssé vált, az új tagok mintegy fele nő, hatan feketék - közölte hétvégén a szervezet.

A szervezet támadások kereszttüzébe került az elmúlt évben korrupciógyanús működése és amiatt, hogy nem tett erőfeszítéseket a tagság etnikai sokszínűségének biztosítására. A HFPA a bírálatok hatására a szervezet megreformálását jelentette be. A Los Angeles Times februári cikke hívta fel a figyelmet a HFPA kétséges pénzügyi gyakorlatára, és arra, hogy a tagságban egyetlen fekete újságíró sem kapott helyet. A szervezet szeptemberben új 12 tagú igazgatótanácsot választott soraiból, amelynek öt tagja korábban még nem töltött be ilyen tisztséget a HFPA-ban. Az igazgatók kétharmada nő.

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.