Sértegette Farkas Franciska színésznőt a moderátor a pécsi közönségtalálkozón

 A találkozó apropóját Sopsits Áprád filmje, a Mellékszereplők adta, ám Balogh Robert író, újságíró, aki a közönségtalálkozó moderátora lett volna, a filmet nem látta, a közönségtalálkozóról elkésett, és sértő hangnemben beszélt a vendégként jelenlévő Farkas Franciska színésznővel. Végül a közönség állította le a közönségtalálkozót, mert a moderátor viselkedése felbosszantotta őket.

2023. október 30., 19:13

Szerző:

Balogh Robert provokatív viselkedéséről az Index számolt be Farkas Franciska Facebook bejegyzése alapján.

A színésznő szerint a kérdező érkezéséig egyedül ült a színpadon és beszélgetett a nézőkkel, majd a moderátor első kérdése az volt Farkas Franciska számára, hogy színésznőnek tartja-e magát. 

„ Ezek után folyamatosan sértegetett és lenézve, lesajnálva provokált és bántott folyamatosan, például olyan kérdésekkel, hogy »Téged a magyar emberek elfogadnak?« vagy hogy »Miért akarsz kilépni, a svájci kurva szerepkörből?« Rasszista, rosszindulatú és korlátolt volt az összes megszólalása,én bírtam egy darabig, mert a gandhis diákok is részt vettek az eseményen, és azt akartam lássák,hogyan kell türelmesen,nyitottan és intelligensen reagálni egy teljesen egyérteműen rasszista és kirekesztő szituációban. De a végén már olyan szinten volt bántó Róbert, a moderátor, hogy a nézők felálltak és elkezdtek bekiabálni és lelállították az egészet” – írja bejegyzésében a színésznő, aki arra is kitér, hogy a programot szervező Kultik Pécs – Uránia mozi vezetősége elnézést kért tőle, és elhatárolódtak a moderátortól, akivel a jövőben nem kívánnak együttműködni.

„Számomra azért volt ez nagyon érdekes, mert sajnos nem sokszor történt meg, hogy egy emberként álltak ki mellettem, vagy akárki mellett, egy egyértelműen igazságtalan helyzetben, de ez az eset megmutatta, hogy bár vannak még korlátolt újságírók, akik moderálni merészelnek, de vannak bátor emberek, akik képesek kiállni és összefogni,akiknek az igazságérzetük még a helyén van!! ” – fejezte ki a köszönetét Farkas Franciska.

Balogh Robert a Szabad Pécs újságírója. Ő maga nem kommentálta még az esetet, de a lap főszerkesztője, Babos Attila hozzászólt a bejegyzés alatt kirobbant vitához és azt írta, „a programnak amúgy csupán annyit köze van a Szabad Pécshez, hogy a mi egyik munkatársunkat kérték fel a beszélgetésre, de őt, Robit mint írót és mint kritikust.” Úgy gondolja, hamarosan Balogh Robert is válaszolni fog a posztra.

(Kiemelt képünk forrása: Farkas Franciska hivatalos Facebook oldala)

EMeRTon-díjas és Fonogram szakmai életműdíjas zenei szerkesztő, rádiós, akinek olyan műsorokat köszönhetünk, mint a Vasárnapi koktél, Csak fiataloknak. Szombaton töltötte be kilencvenedik születésnapját a magyar Cseke László, azaz Komjáthy György.

A Koltai Lajos rendezésben készült Semmelweis-film lett a Torontói EU Filmfesztivál legjobbja és elnyerte a közönségdíjat – közölte az MTI-vel szombaton a Nemzeti Filmintézet (NFI).

Már az utolsó simításokat végzik az évről évre megújuló mézeskalácsfalun Geresdlakon, ahol az egész települést megmintázzák. A Mikulás, a szarvasokkal vontatott szán, sőt még az Országház is mézes tésztából sült ki.