Senkinek sem kellett Leia hercegnő ruhája

Nem kelt el a szerdai Los Angeles-i árverésen a fehér ruha, amelyet Carrie Fisher a Csillagok háborúja című klasszikus sci-fiben viselt Leia hercegnő szerepében.

2023. június 29., 11:14

Szerző:

Hiába a Csillagok háborúja-kultusz. Az aukciót szervező Propstore cég előzetesen akár kétmillió dolláros (680 millió forintot) árat is remélt Leia hercegnő ruhájától, de a licitálók végül nem adták meg a nyitóösszeget sem. 

A jelmezt, amelyről sokáig azt hitték, hogy elveszett, egy londoni padláson találták meg, és rendbe is hozták. 

Az aukción egyéb filmes kellékekre és jelmezekre is lehetett licitálni. A Poltergeist című horrorban szereplő bohócbaba több mint 656 ezer dollárért (223 millió forintért) ment el. John Carpenter A dolog című 1982-es horrorjának ijesztő, póklábas fejéért pedig több mint 587 ezer dollárt (200 millió forintot) adott egy gyűjtő. Harrison Ford a Szárnyas fejvadászban viselt ruháját 287 ezer dollárért (98 millió forintért) vették meg. Egy másik jelmezt pedig a Harry Potter és a titkok kamrája című filmből 100 ezer dollárért (34 millió forintért).

(Kiemelt képünkön: Brandon ALinger, a Propstore operatív igazgatója fehér kesztyűt visel, amikor kezeli a Carrie Fisher színésznő által a Star Wars című 1977-es filmben viselt Leia hercegnő ruhát, amelyet 2023. május 16-án a kaliforniai Valenciában található Propstore-ban állítanak ki. Fotó: Frederic J. BROWN / AFP)