Rudolf Péter és Szacsvay László is a Halhatatlanok Társulatának tagja lett

A hagyományoknak megfelelően az Operett Színház előtt helyezték el a legújabb tagok lábnyomát.

2021. szeptember 18., 20:22

Szerző:

Tizenhetedik alkalommal választottak maguk közé új tagokat a Halhatatlanok Társulatának tagjai, írja a Fidelio. Az avatóünnepséget ma 11 órakor tartották meg a Budapesti Operettszínház előtt. A művészek cipőtalp lenyomatait el is helyezték a Halhatatlanok sétányára. Az új tagokat az ATV nézői választhatták meg. „Olyan névsorba kerültem, akik miatt a szakmát érdemes csinálni”- fogalmazott Rudolf Péter az eseményen. 

A szavazatok alapján újabb nyolc tagot választottak meg. Bede-Fazekas Csaba, Bodor Johanna, Rudolf Péter, Szacsvay László, Tiboldi Mária, Zempléni Mária és Zsuráfszky Zoltán csatlakozhatott a Halhatatlanok Társulatához. A már örökös tagokat Jordán Tamás képviselte, az esemény házigazdája pedig Rónai Egon volt. 

A jelölteket egyébként egy kuratórium választja ki. A neves művészekből és közéleti személyiségekből álló bizottság, olyan embereket jelöl a társulatba, akik szerintük sokat tettek a magyar kultúráért és társadalomért. A Halhatatlanok Társulatát 1996-ban alapította Szegvári Katalin és Érdi Sándor.

(Kiemelt kép: A Halhatatlanok Társulatának új tagjai 2021. szeptember 18-án. Forrás: sunhillmedia)

 

 

 

17:13

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.