06:50 - 09:00

Most: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Rudolf Péter és Szacsvay László is a Halhatatlanok Társulatának tagja lett

A hagyományoknak megfelelően az Operett Színház előtt helyezték el a legújabb tagok lábnyomát.

2021. szeptember 18., 20:22

Szerző:

Tizenhetedik alkalommal választottak maguk közé új tagokat a Halhatatlanok Társulatának tagjai, írja a Fidelio. Az avatóünnepséget ma 11 órakor tartották meg a Budapesti Operettszínház előtt. A művészek cipőtalp lenyomatait el is helyezték a Halhatatlanok sétányára. Az új tagokat az ATV nézői választhatták meg. „Olyan névsorba kerültem, akik miatt a szakmát érdemes csinálni”- fogalmazott Rudolf Péter az eseményen. 

A szavazatok alapján újabb nyolc tagot választottak meg. Bede-Fazekas Csaba, Bodor Johanna, Rudolf Péter, Szacsvay László, Tiboldi Mária, Zempléni Mária és Zsuráfszky Zoltán csatlakozhatott a Halhatatlanok Társulatához. A már örökös tagokat Jordán Tamás képviselte, az esemény házigazdája pedig Rónai Egon volt. 

A jelölteket egyébként egy kuratórium választja ki. A neves művészekből és közéleti személyiségekből álló bizottság, olyan embereket jelöl a társulatba, akik szerintük sokat tettek a magyar kultúráért és társadalomért. A Halhatatlanok Társulatát 1996-ban alapította Szegvári Katalin és Érdi Sándor.

(Kiemelt kép: A Halhatatlanok Társulatának új tagjai 2021. szeptember 18-án. Forrás: sunhillmedia)