Rekordokat döntött az idei Múzeumok Éjszakája

Csak Szegeden több mint 15 ezren vettek részt a programokon. Budapesten is óriási volt az érdeklődés: a Terror háza kiállításait például 6 ezernél is többen nézték meg. Idén országszerte több mint 400 helyszínen, csaknem 4000 programmal várták az érdeklődőket. A vidéki városok közül Kecskeméten volt a legszélesebb kínálat: 41 helyen, többek között tűzugrással és füstfestményekkel szórakoztatták a résztvevőket.

2014. június 22., 20:09

Egyiptomi hangulat uralkodott egész este Szeged utcáin. A Móra Ferenc Múzeum bejáratánál több mint 8 méter magas fáraó szobrok köszöntötték a látogatókat. A város történetének eddigi legnagyobb kiállítását egy este alatt csaknem 16 ezren látták. Ilyenre korábban még soha nem volt példa.

A vidéki városok közül Kecskeméten volt a legszélesebb a kínálat. A 41 helyszín között retró buszokkal szállították a résztvevőket.

Kígyóztak a sorok a Budapesti Múzeumok előtt is. A Terror háza állandó és időszaki kiállításait egy este alatt csaknem hatezren nézték meg. Ugyancsak sokan voltak kíváncsiak a Terror Háza előtti szabadtéri kiállításra. Az Átlépni a szabadságba című tárlat az 1989 nyarán Magyarországra menekülő keletnémet állampolgárokat segítő magyaroknak állít emléket.

A Szépművészeti Múzeum előtt hosszú sorokban álltak a látogatók, a tömeg ellenére mégis többen dicsérték a rendezvény szervezettségét.

Számos szabadtéri program is volt a Múzeumok Éjszakáján Budapesten. A Gellért-hegy szikláin egy különleges fényfestéssel emlékeztek Herman Ottóra, az utolsó magyar polihisztorra – adta hírül a Híradó.hu.

Több határon túli településen is várták a látogatókat, Székelyudvarhelyen például erdélyi és magyarországi borokat kóstolhattak a vendégek, valamint dzsessz- és klasszikus zenét hallgathattak.