Politikai okokból nyírták ki az Időfutárt?

Az első évad végén – a történet harmadánál – leszedte műsorról az MTVA az Időfutár, az elmúlt évek legsikeresebb ifjúsági rádiójáték-sorozatának ismétlését. A a sorozatban fellelhető súlyos aktuálpolitikai utalás verhette ki a biztosítékot.

2015. május 15., 17:38

A lap szerint az ismétlés leállítása már csak azért is meglepő, mert épp a közmédia hirdette, hogy az Időfutár első ismétlése rádiófüggőséget okozott.

A Blikk nemrég írta meg, hogy a rádiójátékból készült regényben a főgonosz villájának címe megegyezik a kerületi polgármester, Láng Zsolt fideszes polgármester újonnan vásárolt, több százmilliós villájáéval. Az alkotók hiába védekeztek, hogy a mű alkotásakor – évekkel ezelőtt – nem sejthették a majdani egyezést.

A sorozat (közmédiás logóval ellátott) Facebook-oldalának adminjai a következőket írták nemrég:

„70. befejező rész. Ez szerepel a mai műsorújságban. Nagyon úgy tűnik, hogy ma hallhatunk utoljára a rádióban Időfutárt (az senkit nem zavar, hogy van még 140 rész). Ezek szerint van ember, aki komolyan vette a bulvárban gerjesztett Láng Zsolt-affért, hogy mi ÉVEKKEL ELŐBB tudtuk, melyik gazos telekre fog építkezni a polgármester, és „róla mintáztuk a gonosz házát”. Agyrém!!! Röhögnék, ha nem fizetnénk érte ilyen súlyos árat. Úgy látszik, itt már mindent a szeppent igazodási kényszer és a paranoia mozgat.”