Napokra leállhat a filmforgatás Hollywoodban, akkora sztrájkra lehet számítani

60 ezer dolgozó fog sztrájkolni a jobb munkakörülmények elérése érdekében. 

2021. október 15., 08:17

Szerző:

A filmes és televíziós stábokat képviselő szakszervezet szerint 60 000 tagja hétfőn országos sztrájkba kezd, ha nem sikerül olyan megállapodást kötni, amely kielégíti a tisztességes és biztonságos munkakörülményekre vonatkozó követeléseket – írja az ABC News.

A sztrájk leállítaná a film- és televíziós produkciók széles körének forgatását, és jóval túlmutatna Hollywoodon, érintve új-mexikói és más észak-amerikai forgatásokat is. A Színházi Színpadi Dolgozók Nemzetközi Szövetségének elnöke, Matthew Loeb szerdán közölte, hogy a sztrájk hétfőn 12:01-kor kezdődik, hacsak nem sikerül megállapodni a pihenő- és étkezési időkről, valamint a legalacsonyabb keresetű dolgozók fizetéséről. Egy sztrájk komoly visszaesést jelentene egy olyan iparág számára, amely nemrég tért vissza a hosszú világjárvány miatti leállások után. 

Más iparágakhoz hasonlóan a világjárvány idején sokan a színfalak mögött álló emberek közül is elkezdték átértékelni az életüket és a szakmájuk követelményeit. És most, hogy a termelés ismét felpörög, a szakszervezeti vezetők szerint a "felzárkózás" rosszabb munkakörülményeket eredményez.

(Kiemelt kép illusztráció. Fotó: Vincentas Liskauskas / Unsplash)