Mocsárpolitika

Lengyel László új könyvében a „halott ország” magát pusztítja el. Már nem akar része lenni a demokratikus Nyugatnak. Sajátos rendszert épít.

2016. június 13., 16:08

Pedig – ahogy Halott ország című kötetében fogalmaz a szerző – „sem Erdogan Törökországának, sem Orbán Magyarországának nem sikerült bebizonyítania, hogy van egy versenyképes nemzeti, keleti életforma, amely olyan vagy különb, mint az európai”.

A 168 Órának azt mondja Lengyel László közgazdász:
– A kelet-európai térségben Magyarország mindenkinél előbb kezdte építeni ezt a rendszert. Aztán az „Orbán-betegség” végigsöpört Kelet-Európán. Fertőzött Európa többi részén is. Előre láttam, hogy Lengyelországot is leteríti majd a kór. Még írtam a könyvet, amikor kiderült: igazam lett. Tévedtek, akik azt gondolták: Orbán Viktor világképe véletlenszerű gondolatok halmaza. Jól átgondolt koncepción alapul.

A Halott országban (Helikon Kiadó) így vélekedik a szerző:
„Tehetséges gyerekeink és unokáink menekülnek Nyugatra, tehetségtelen és ostoba kormányunk menetel Keletre, de ami rosszabb, megyünk saját mocsarunkba, saját szellemi és erkölcsi perifériánkra. Magyarország saját civilizációs eredményeit semmisítette meg, saját kulturális szintjét vitte le, saját magatartásmintáját tette erőszakos, ki, ha én nem stílusúvá. Letaposni a kisebbet, a gyengébbet, a szegényebbet, a nőt, a gyereket, az öreget, a nem közénk valókat, a más nemzetbelieket – eltaposni, mert megtehetem.”

A Könyvhéttel kapcsolatos cikkeinket itt találja. Kattintson!