Michel Houellebecq betiltaná a vele készült pornófilmet

Michel Houellebecq ügyvédei közölték, hogy a francia író betiltaná a közreműködésével készült erotikus filmet. 

2023. február 9., 14:28

Szerző:

Ahogyan arról már korábban beszámoltunkMichel Houellebecq nemzetközi szinten ismert és elismert francia író szerepel egy pornográf jeleneteket is tartalmazó filmben, ami a magát művészeti csoportként meghatározó holland KIRAC nevéhez fűződik. A rendező, Stefan Ruitenbeek  a Le Figarónak azt mondta, hogy nem fiktív történetről van szó, a pornófilm címkét pedig kategorikusan visszautasította, erotikus filmként definiálta az alkotást. 

A film körül eddig minden a legnagyobb rendben volt, a tervek szerint márciusban mutatták volna be, Houellebeck és felesége azonban polgári és büntetőjogi jogi eljárást indított, hogy a Kirac 27 című filmet tiltsák be, és az előzetesét pedig vegyék le az internetről, írja a France24.com. 

Houellebecq és felesége döbbenten és undorral fedezték fel, hogy az előzetesben súlyos és hamis kijelentések szerepelnek, amelyek megsértették a méltóságukat

– mondták Houellebecq ügyvédei, Angelique Beres és Maia Kantor. Hozzátették, az ügy támadás Houellebecq becsülete, magánélete, valamint a felesége ellen, akit az előzetesben látottak és hallottak rendkívül megviseltek. 

A film rendezője Ruitenbeek azt nyilatkozta, hogy az „erotikus film” forgatásának ötlete Houellebecqtől és feleségétől származik. Az első jelenetben Houellebecq egy Jini van Rooijen nevű fiatal nővel szerepel, aki – a rendező szerint – „imádja Houellebecqet”. „Hihetetlen volt, nagyon jó az ágyban,  mindenféle pozícióban csinálták” – mondta a rendező.

(Fotó: EDUARDO MUNOZ ALVAREZ / AFP)

 

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.