Michel Houellebecq erotikus filmben lesz látható

A francia botrányhős és író, Michel Houellebecq újabb filmben vállalt szerepet.

2023. február 7., 16:51

Szerző:

Michel Houellebecqtől nem áll távol a filmezés: korábban a Michel Houellebecq elrablásában saját magát alakította. Az állítólag pornográf jeleneteket tartalmazó film, amelyben az író is szerepel, a magát művészeti csoportosulásként meghatározó holland KIRAC nevéhez fűződik. A rendező, Stefan Ruitenbeek  a Le Figarónak azt állította, hogy nem fikciós történetről van szó, a pornófilm címkét azonban visszautasította, helyette erotikus filmként emlegette az alkotást. 

A Times News szerint márciusban mozikba kerülő film előzetesében a rendező hangja hallható, aki azt magyarázza éppen, hogy Houellebecq Marokkóba tervezett nászútja kútba esett, mivel attól féltették, hogy muszlim szélsőségesek elrabolnák az ott tartózkodása alatt. A felesége ugyanakkor hónapokon keresztül szervezte le neki a prostituáltakat, de hiába, hiszen az út meghiúsult. A rendező azonban, aki kapcsolatban állt az íróval, felajánlotta Houellebecqnek, hogy menjen Amszterdamba, ő ugyanis „nagyon sok lányt” ismer ott, akik kíváncsiságból szívesen ágyba bújnának a híres szerzővel. Még azt is felajánlotta, hogy szerez szállodai szobát, csak az volt a feltétele, hogy mindent lefilmezhessen.

(Kiemelt képünk: Gustave Kervern (b) és Benoit Delépine (j) francia rendezők, valamint Michel Houellebecq francia író a Near Death Experience című filmjük vetítése alkalmából tartott fotózáson, a 71. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon 2014. szeptember 1-jén. MTI/EPA/Ettore Ferrari)

 

Idén nem adják át a Libri irodalmi díjat és közönségdíjat. A könyvkiadó és könyvkereskedő vállalat gazdasági okokkal magyarázza a döntést.

A Saját erdő című, Nádas Péterről forgatott irodalmi portré csütörtökön kerül a mozikba. A film különlegessége, hogy két műfajt ötvöz: egyszerre dokumentumfilm – melynek keretében a Kossuth-díjas íróval az élet fontos kérdéseiről folytatott beszélgettek –, és egyszerre természetfilm, amelyben az író lakhelyét, a gombosszegi tájat mutatják be.

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész – közölte a család csütörtökön.