Meghalt Joey Jordison, a Slipknot alapító dobosa

46 éves volt a legendás metáldobos.

2021. július 28., 08:00

Szerző:

46 éves korában meghalt Joey Jordison, a Slipknot alapító dobosa – jelentette be a családja képviselője. Közleményükből kiderült, Jordison álmában hunyt el, a halál pontos okát egyelőre nem közölték – írja a Rolling Stone.

Nathan Jonas Jordison 1975. április 26-án született az iwoai Des Moinesben. Húszévesen, 1995 őszén csatlakozott a The Pale Ones nevű iowai metálformációhoz, akik később Slipknot néven váltak ismertté, napjainkra pedig a nu metal, heavy metal műfaj egyik legnagyobb formációjává nőtte ki magát. Az 1999-es debütáló, Slipknot című stúdióalbumuk dupla platinalemez lett.

Jordison 18 éven át volt a Slipknot dobosa, egészen 2013-ig, amikor személyes okokra hivatkozva kilépett az együttesből. Távozásának valódi okára csak néhány évvel később derült fény egy interjúban, amikor elárulta, a transzverzus myelitis nevű betegséget diagnosztizálták nála, ami a szklerózis multiplex egy formája – így lehetetlenné vált, hogy tovább zenéljen. A betegségből sikeresen felépült, ezt követően számos zenekarban megfordult vendégelőadóként. A Murderdolls együttesben gitározott és vokálozott is, a Sinsaenum nevű zenekarban pedig Csihar Attila, a Mayhem énekese mögött dobolt.

(Kiemelt kép: Joey Jordison Facebook-oldala)

Az Idesereglik, ami tovatűnt – Óda az énekes madárhoz Tamási Áron eredeti műve nyomán készült (nép)zenés-(nép)táncos színházi feldolgozásában az autentikus folklór – újszerűen, szokatlanul – kortársszínházi játékstílussal kerül szerves egységbe, ahogy a darabot ajánló szövegben írják.

Október 15-én tér vissza a magyar piacra az ELLE Decoration, a világ legnépszerűbb lakberendezési magazinja. A lapot az ELLE magazin kiadója évi 6 alkalommal jelenteti meg, főszerkesztője Osvárt Judit lesz.