Meghalt a ZZ Top basszusgitárosa, Dusty Hill

A zenész 72 éves volt.

2021. július 29., 06:52

Szerző:

72 éves korában elhunyt Dusty Hill, a legendás ZZ Top gitárosa. A hírt zenésztársai, Billy Gibbons és Frank Beard közölték a Facebookon – vette észre a HVG. Dusty Hill álmában hunyt el otthonában Houstonban. A zenekar a múlt héten a zenész csípőproblémái miatt mondta le több koncertjét is, Dusty Hill halálának pontos okát azonban még nem tudni.

A ZZ Top 1969-ben alakult, Hill a korai kezdetektől, 5 évtizeden keresztül gitározott Bearddal és Gibbonsszal; hárman összehoztak 15 stúdióalbumot. Dusty Hill Dallasban született, Houstonban ismerkedett össze Gibbonsszal. Leghíresebb számaik a La Grange, a Tush és a Gimme All Your Lovin' voltak. A Tushban is a basszusgitáros énekel, aki szerepelt filmekben is: a Deadwoodban és a Vissza a jövőbe harmadik részében. 

 Nagyon fogsz hiányozni, amigo – írta Beard és Gibbons a zenekar Facebook-oldalán.

 

(Kiemelt kép forrása: a ZZ Top Facebook-oldala)

 

A táncban rejlő szenvedély esszenciájához visz vissza Hód Adrienn új koreográfiája, a Trafóban szeptember 7-8-án bemutatott Amber. A három párhuzamos duettben a táncosok végig becsukott szemmel, érzékien és eksztatikusan mozognak, csak a testükkel és a tudatukkal figyelve egymásra.