Magyarország zárva!

Ha már a nagyobb boltokat arra kötelezzük, hogy vasárnap zárva legyenek, mert a kereskedelemben dolgozó nők ezt az időt a családjukkal is tölthetnék, miért nem megyünk egy lépéssel tovább?

2015. január 10., 09:34

Hiszen nemcsak a kereskedelemben dolgoznak nők jelentős számban, hanem például az egészségügyben is. Vagy az oktatásban: tanárok, óvónők, bölcsődei gondozók. De dolgoznak a médiában és a közlekedési vállalatoknál is. Még a taxisok között is vannak nők. Ők nem hiányozhatnak a családjuknak?

És ha már itt tartunk: miért csak a nők?!

Az az édesapa, aki vasárnap dolgozik, nem hiányzik a családjának? Az ő gyermekei nem örülnének jobban, ha vasárnap inkább velük töltené az időt, otthon?

Meglátásom szerint az lenne a legjobb, ha vasárnap az egész ország otthon maradna. Nem lennének nyitva sem a kereskedelmi, sem a vendéglátó-ipari egységek, sem a kórházak. Nem lenne adás sem a televíziókban, sem a rádiókban. Nem közlekednének sem a buszok, sem a villamosok, sem a vonatok. A rokonait is csak az látogathatná meg, aki saját személygépkocsival megy el hozzájuk. Vagy gyalog. De talán még a gépkocsik használatát is be lehetne tiltani, hisz a vezetés komoly szellemi igénybevételt jelenthet, és mint ilyen, munkának minősíthető.

Akár a határátkelőhelyeknél is kirakhatnánk a táblát a Magyarország felirat alá: ZÁRVA.

Dányi Tamás,
e-mail